Helle Thomsen har inte svarat på förfrågan om att bli svensk förbundskapten. Foto: Bildbyrån

Inget besked av Thomsen – förbundet går vidare

Uppdaterad
Publicerad

Tiden rann ut i sanden. Det svenska handbollsförbundets deadline i fråga om förbundskaptensjobbet gick ut i dag – utan svar från förstahandsvalet Helle Thomsen. ”Vi har inte fått något besked så vi måste helt enkelt gå vidare”, säger landslagschefen Lasse Tjernberg till SVT Sport.

Tidigare i dag blev OS-lottningen i handboll klar. Men för damlandslaget är det fortfarande oklart vem som kommer att stå som förbundskapten.

Det har målats upp som en fråga om ”när” snarare än ”om”. Ändå verkar inte favoriten Helle Thomsen få tillåtelse från sin nuvarande klubb Midtjylland.

– Vi skulle ha fått ett svar i dag vilket vi inte har, utan de (Thomsen och hennes agent) fortsätter diskussionerna med klubben. Det kommer de att göra så sent att det inte är något vi kan vänta på, säger landslagschefen.

Går vidare till ”plan B”

Därmed går förbundet vidare till sin ”plan B”, men de vill inte berätta vem som är andrahandskandidaten och heller inte när det kan bli klart.

– Jag har sagt inom kort i två månader och trott att det skulle lösa sig, så jag säger inga tider numera, säger landslagschefen.

Och trots att landslaget går vidare så verkar inte Helle Thomsen helt avskriven.

Vad händer om er ”plan B” tackar ja till förbundskaptensjobbet och Helle Thomsen har löst sin situation?

– Den frågan tar vi då. Det är hypotetiska resonemang, säger Tjernberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.