Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här fälls avgörandet i bottenmötet – Aranäs målvakt med viktiga räddningen Foto: Handbollsligan live

Isabelle Gulldéns Lugi en förlust närmare nedflyttning: ”Väldigt segt”

Uppdaterad
Publicerad

Jumbon Lugi förlorade det viktiga bottenmötet med gästande Aranäs med 26-27 och kom en förlust närmare nedflyttning från Handbollsligan.

– Det är väldigt segt, säger Lugis Isabelle Gulldén till Handbollsligan live.

Det var tätt ända in till slutsignalen. Lugi hade ett litet grepp när Emma Ekenman Fernis satte 20-17 i början av andra halvlek. Aranäs vände till 21-23 innan Lugi åter vände tillbaka till 25-24.

Wiktoria Gustafsson gjorde ett par viktiga mål på slutet för tredjejumbon Aranäs. Med 18 sekunder kvar fick Cornelia Dahlström chansen att kvittera för Lugi men Maja Wahlgren räddade i Aranäs mål och såg till att säkra segern med 26-27.

– Vi fastnade helt i anfallsspelet. De steppade upp och jag vet inte om vi mattades av i andra halvlek, säger tremålsskytten Bella Gulldén som valdes till Lugis bästa spelare och fick en bukett tulpaner.

Handbollsligan: Är det tyngsta förlusten hittills?

– Verkligen, det var en tät måstematch och vi ligger där vi ligger. Det var en extremt viktig match så det är väldigt segt, konstaterar Gulldén som blir bättre för varje match efter barnafödandet i november men har en bit kvar.

”Inte mycket att be för”

– Man vill vara där man varit en gång tidigare och där är man absolut inte, säger 34-åringen.

Hon konstaterar att laget satt sig i en väldigt svår situation och det är tungt när man hela tiden måste ta poäng men att man får kämpa på.

– Det är inte mycket att be för, säger Gulldén.

Lugi är kvar i botten med blott tre poäng, Kungälv på kvalplats har sex och Aranäs förstärkte positionen på säker mark med nio poäng och skaffade sig marginal neråt.

– Det var 60 minuter av spännande handboll. Det var roligt i dag och Maja gjorde en stark andra halvlek och räddade oss i många situationer som hon gjort den senaste tiden, säger Lovis Jansson, som valdes till Aranäs bästa spelare och hyllar målvakten Maja Wahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.