Osäkert med Jakobsson. Foto: TT

Jakobsson osäker inför VM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Läget är fortsatt osäkert med Johan Jakobsson inför handbolls-VM.

Den svenske storskytten återhämtar sig fortfarande från sin hjärnskakning.

”Vi tar det i den takt som läkaren tycker är lämpligt”, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

När Sverige VM-genrepade mot Chile (svensk seger 38–21) så gjorde man det utan förkylde försvarsgeneralen Jesper Nilsen och hårdskjutande högernian Johan Jakobsson. Den senare åkte på en lättare hjärnskakning i den första träningsmatchen mot Norge i fredags och har inte kunnat träna sedan dess.

Sverige åker till Frankrike och VM-staden Paris på torsdag och spelar första matchen, mot Bahrain, dagen efter.

Handbolls-VM

– Förhoppningen är fortfarande att han kan spela på fredag. Men vi närmar oss fredag och han har ännu inte spelat handboll så vi får se, säger Kristján Andrésson.

– Just nu är han inte så bra att han kan vara med på en handbollsträning och springa och skjuta och passa utan han är fortfarande i stadiet att han ska gå promenader.

Läget är betydligt ljusare för Jesper Nielsen som insjuknade runt nyår och inte lyckats bli riktigt frisk sedan dess.

– Eftersom det inte har släppt helt med förkylningen så har vi inte chansat. Vi hade diskussionen om vi skulle testa, men vi valde att vänta ut det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet