Foto: TT Nyhetsbyrån

Kärleken för Jakobsson till Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Efter fem år utomlands återvänder den tidigare Sävehof-spelaren Johan Jakobsson just till Sävehof, för kärlekens skull.

– Min flickvän har bott i Sverige och jag i Tyskland och det har inte varit tillräckligt bra, säger Johan Jakobsson till SVT Sport.

Landslagsmannen Johan Jakobsson spelade i Sävehof 2006-2011 och tog då två SM-guld med Sävehof. Under de två senaste säsongerna har han spelat i det tyska topplaget Flensburg-Handewitt där han bland annat har vunnit den tyska cupen. Men parallellt med framgångarna har han betalat ett mänskligt pris, och väljer därför att flytta hem till Sävehof när hans kontrakt med Flensburg går ut i sommar.

– Först och främst handlar det om min sociala situation, jag har inte trivts, säger han till SVT Sport.

Är detta ett steg neråt i karriären?

– Den svenska ligan är sämre än den tyska som är bäst i världen, något annat går inte att säga. Men samtidigt vill jag behålla min nivå och vara med i landslaget, det blir ingen skillnad i min satsning.

Under EM i Polen förra säsongen blev Johan Jakobsson utnämnd till bästa högernia.

– Johan kommer att bli en mycket viktig spelare och förutom att han är en mästerskytt så har Johan stor social kompetens och kommer att funka väldigt bra i gruppen, säger Sävehofs tränare Robert Wedberg i ett uttalande, och värvningen Jakobsson tycker att det ska bli spännande att komma hem.

– Jag tycker att detta har blivit bästa möjliga lösning, och det är jag väldigt glad för, säger Johan Jakobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.