Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jamina Roberts efter VM-semifinalen: ”Besviken såklart” Foto: Bildbyrån/SVT

Jamina Roberts självkritisk efter förlusten: ”Kommer inte alls till”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll i VM-semifinalen mot Frankrike.

Flera spelare kom inte upp i sedvanlig hög nivå – däribland Jamina Roberts.

– Jag kommer inte alls till och gör mycket tekniska fel, säger hon till SVT Sport efter matchen.

Sverige har stått för ett svårgenomträngligt försvar under handbolls-VM – men mot Frankrike i semifinalen läckte det rejält.

Försvaret och flera nyckelspelare offensiv kom inte upp i nivå och matchen avgjordes tidigt efter en mardrömslik första halvlek.

Handbolls-VM

– Besviken såklart, både på mig själv framför allt, men också att det blir så här. Vi visste att det skulle bli en tuff match men vi hade en tro och vi har känt oss trygga i vårt försvar men det är det som fallerar först idag, säger Jamina Roberts till SVT Sport.

”Jag kommer inte alls till”

Stjärnan är självkritisk efter nederlaget:

– Jag var dålig. Jag kommer inte alls till och gör mycket tekniska fel. Vi hinner knappt vända oss om innan bollen ligger i mål igen, fortsätter hon.

SVT Sports expert Mikaela Mässing delar bilden av att flera kuggar i laget inte levererade som tidigare under turneringen.

– Målvaktsspelet kommer inte upp i den nivå som vi är vana att se. Bundsen, Jamina Roberts gör ingen bra match, Nathalie Hagman gör inte mål som hon brukar göra. Då vinner man inte mot Frankrike, så är det.

Sverige föll med 37-28 och ställs nu mot Danmark i bronsmatch på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet