Osäkert kort inför EM-premiären. Foto: Bildbyrån

Källman: ”Mycket bättre i dag”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Källman vill, men är osäker på om han kan.

Ett ryggskott kan stoppa vänstersexan från spel i premiärmatchen i handbolls-EM mot Slovenien. ”Det är bara att gilla läget och göra det som fysioterapeuterna säger”, säger han.

Behandling, behandling och mer behandling ska få Källman redo för spel till lördagens premiär. 34-åringen åkte med laget till matcharenan Hala Stulecia nu på förmiddagen, men tränade på egen hand tillsammans med sjukgymnasten Jesper Lindgren.

– Det är mycket bättre i dag i ryggen. I går hade jag jätteont. Det är som ett ryggskott jag har fått. Resan i går gjorde inte saken bättre. Vi försöker slappna av musklerna och göra lite rörelseövningar, säger Källman.

Beslut om Källman kan spela eller inte tas först på matchdagen. Klockan nio på lördag morgon måste den slutgiltiga 16-mannatruppen lämnas in, och kan Källman inte spela så avvaktar förbundskaptenerna med att sätta hans namn på listan – för att inte behöva offra ett av de tre tillåtna bytena senare i mästerskapet.

– Truppen ska ju inte spikas förrän ikväll (fredg) så vi får avvakta prognos från det medicinska teamet. Får vi beskedet att det inte ser bra ut så får vi kolla på andra alternativ, säger förbundskapten Ola Lindgren till SVT Sport. 

– Förhoppningsvis blir det inte värre med smärtan utan den håller sig där den är. Då ska det förhoppningsvis inte vara några problem i morgon.

– Det känns bra i dag och det känns bättre. Det är en skön känsla jag har. Det viktigaste är att smärtan inte går tillbaka, säger Källman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.