Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olafur Gudmundsson gjorde fem mål för Karlskrona. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Karlskrona gjorde Lugi mållöst i 13 minuter och tog första bortasegern

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona vann mot Lugi med 29-19 i Lund och tog säsongens första bortaseger. Under en period på 13 minuter i andra halvlek gick Lugi mållöst.

Lugi tappade matchen på ett sätt som man inte ens förstod själva.

– Jag kan inte svara på vad som hände. Ingenting stämde, vare sig framåt eller bakåt. Allt låste sig. Vi försökte ta timeouter och prata om det men inget lyckades. Vi hamnade i en djup svacka som vi inte lyckades ta oss ur, säger Lugis Axel Andersson till Handbollsligans livesändning.

Matchen i den nedre regionen av tabellen var helt jämn till den 40:e minuten när det stod 16-16. När Mads Kragh Thomsen reducerade till 18-19 för Lugi stod matchklockan på 44.39. Sedan gick Lugi mållöst i 12.59 innan Assar Kammenhed gjorde nästa Lugimål för 19-26 efter 57.38.

”Det var som svart och vitt”

Det var ett mäktigt ryck av Karlskrona.

– Vi gör en väldigt bra andra halvlek, det var som svart och vitt. Vi spelade ett bra anfallsspel och spelade även bra bakåt och fick kontringsmål. Vi var farliga från alla positioner, säger Karlskronas Olafur Gudmundsson som gjorde fem mål.

När Hampus Dahlgren tryckte in 21-18, bäst i matchen med sju mål, för Karlskrona efter en öppnande passning från målvakten Uros Tomic tog Lugi en av flera timeouter. Det hjälpte inte utan Karlskrona bara rann ifrån samtidigt som Tomic spikade igen.

Läcker ”japan” avslutade matchen

Matchens delikatess kom med tre sekunder kvar. Isak Larsson spelade in bollen till Mattias Johansson som gjorde en variant på en ”japan”, tog emot bollen i luften med vänster hand och vinklade in avslutande 29-19 hängande i straffområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.