Franz Beckenbauer (till vänster) höjer VM-bucklan 1974 tillsammans med målvakten Sepp Maier. Foto: TT.

Kristianstad klarade inte ”Beckenbauer”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad gjorde en bra match mot Rhein-Neckar Löwen men förlorade med 31-29 i Champions League. Det såg bra ut tills en spelare med egenskaper hos en fotbollsikon från 1970-talet tog över handlingen.

Skånelaget ledde i paus med 16-15 och hade greppet till tio minuter in i andra halvlek då tyskarna tog över trampade till så mycket som behövdes.

– Vi krigar på i 60 minuter och hade så klart önskat oss en poäng, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren.

Det var framför allt en spelare som ändrade matchbilden.

”Det är konst”

– Vi klarar inte av de situationer som Andy Schmid skapar. Han spelar som Franz Beckenbauer, det är konst, säger Lindgren och jämför med legendaren från 1970-talets fotboll.

”Kaiser Franz” ledde Västtyskland till VM-guld 1974 hemma i München och var bidragande till Bayen Münchens framgångar i Europacupen. 

Det är tre omgångar kvar i grundserien och på lördag väntar Zagreb i Kroatien. Den matchen bör vinnas om Kristianstad ska ha chans att nå slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.