Kristianstad slog kroatiska mästarlaget

IFK Kristianstad har tagit säsongens första seger i Champions League. Och man gjorde det genom att köra över det kroatiska mästarlaget Zagreb med 29–22 (13–10).

Det kroatiska mästarlaget, som dessutom var i kvartsfinal i Champions League i fjol, hängde med hyfsat i en halvlek. Därefter drog det svenska mästarlaget ifrån, inte minst på grund av Albin Lagergrens nio mål – men också tack vare en bra Nebojsa Simic i Kristianstads mål.

– Vi är så klart nöjda med den här segern. Vi spelade mer aggressivt och tuffare i försvaret och det fick vi utdelning på i den här matchen, sade tränaren Ola Lindgren till Kristianstadsbladet efter matchen.

Kristianstad jagar en slutspelsplats i turneringen, dit sex av åtta lag från varje grupp går.

Alingsås stod för en imponerande upphämtning borta mot isländska Haukar i kvalet till EHF-cupen. Det svenska laget låg under med åtta bollar sju minuter in i den andra halvleken – med jobbade sig ikapp till slutresultatet 24–24. Returen spelas i Alingsås nästa söndag och vinnaren i dubbelmötet går vidare till den tredje och sista kvalomgången till EHF-cupen.