Kristianstad till ny final

IFK Kristianstad är klart för final efter seger i den tredje semifinalen mot Sävehof med 31-27. ”Kristianstad är en maktfaktor i svensk handboll och det har de visat hela säsongen och det visade de i dag”, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

– Det är fantastiskt roligt. Det har varit tre tuffa matcher, säger tränare Ola Lindgren till SVT Sport efter tredje raka segern mot Sävehof.

Allt talade för de orangea mästarna innan matchstart och inget vi fick se i inledningen vittnade om motsatsen.

Kristianstad var det bättre laget redan från start,  anfört av en stark Fredrik Petterson och en målglad Jerry Tollbring, som ”flippade” in ett par straffar.

Men vi fick se en liten scenförvandling vid ställningen 13-6 när förra finalens gigant Fredrik Pettersson trampade snett och fick utgå.En stor och stark spelare både framåt och bakåt – ett  avbräck  även för stabila Kristianstad.

Efter det fick Sävehof modet tillbaka, stärkte upp försvaret och visade tålamod. I halvtid hade man närmat sig. Ställningen var 16-13 till hemmalaget.

Men precis som i första halvlek så rivstartade hemmalaget och den här gången var det Iman Jamali som var loket med några riktiga rökare.

Och precis som i första halvlek kom Sävehof tillbaka.  Gästerna var bara två poäng bakom vis ställningen 25-23, men brände bland annat tre raka straffar och det blev aldrig riktigt spännande.

–Fantastiskt skönt att vara i final.  Vi spelade kanske inte felfritt men kämpar och lyckas vinna till slut, sa Kristianstads målvakt Leo Larsson som kom in och gjorde några fina räddningar i andra halvlek.

Kristianstad vann med 31-27 och är klart för final igen.