Jerry Tollbring går in i EM-truppen. Foto: Bildbyrån

Kristianstad vände och vann premiären

IFK Kristianstad, de två senaste årens SM-guldvinnare, var länge i underläge i premiären av Handbollsligan. Men HK Aranäs orkade till slut inte stå emot Kristianstads offensiva kraft. Jerry Tollbring gjorde hela åtta mål när Kristianstad vann med 26–22.

Aranäs, nederlagstippat inför säsongen, inledde bra hemma mot IFK Kristianstad och var som mest i ledning med tre mål. I halvtid stod det 14–12 till hemmalaget.

Men i andra halvlek fick IFK Kristianstad, som kanske har seriens bästa offensiv, igång spelet. Jerry Tollbring, som visade vad han går för vid OS i Rio, stod för hela åtta mål, flest av alla i matchen, när hans Kristianstad till slut tog en odiskutabel premiärseger.

Lugi vann tajt derby

Handbollsligans första omgång bjöd även på en rad heta derbyn.

Efter en bra inledning av hemmalaget Ystads IF tog Lugi över allt mer. Gästerna från Lund hade i paus en ledning med tre mål, men Ystads Kim Andersson höll hemmalaget med i matchen med sina fem fullträffar.

– Det var jäkligt varmt i hallen och svårt att träffa målet. Vi gör det bättre bakåt än vi gjort under försäsongen, men vi blir lite stillastående framåt, säger Kim Andersson till TV4 Sport.

Lugi höll undan och vann till slut med 22–20.

Förlust för Larholm i comebacken

Det spelades derby även i Göteborg där Redbergslid tog emot Sävehof.

Jonas Larholm gjorde comeback för Sävehof efter tio år utomlands, men kunde inte göra mycket åt Redbergslid, som tog en stabil seger med 32–26 (14–10).

För nykomlingen IFK Ystad blev premiären en tung historia. HK Malmö vann med förkrossande siffrorna 27–11.