IFK Kristianstad körde över Redbergslid. Foto: Bildbyrån

Kristianstad vann stort mot Redbergslid

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad avslutade 2016 på bästa sätt. Hemma mot Redbergslid blev det seger med klara 25-16 – och IFK firar nyår som tvåa i ligatabellen.

Med ett starkt spel över hela linjen körde IFK Kristianstad mer eller mindre över bortalaget och tabellfemman Redbergslid.

Hemmalaget hade en storspelande målvakt i Nebosja Simic, som stod för flertalet fina räddningar. Främst i den andra halvleken.

– Vi spelade väldigt bra försvarsspel. Det var riktigt starkt av oss att komma tillbaka efter den dåliga insatsen mot Ystad. Jag fick göra några riktigt sköna räddningar, säger Simic till TV4 Sport.

IFK Kristianstad klev nu upp till andra plats i ligan, dessutom med en match mindre spelad än övriga lag. Redbergslid ligger kvar på femte plats.

Viktig IFK-seger

I kvällens andra match vann ligajumbon IFK Ystad något överraskande derbyt mot Ystad IF med 23-22, efter att hemmalaget hållit undan en tremålsledning i slutet av matchen. YIF gjorde 23-22 när en sekund återstod av matchen. Segern var väldigt viktig för IFK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.