Johanna Bundsen lämnar Sävehof. Foto: Bildbyrån

Landslagsmålvakt till Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Sävehofs landslagsmålvakt Johanna Bundsen lämnar de svenska mästarna efter säsongen. Flyttlasset går över Öresund till danska Köbenhavn Håndbold.

– Jag trivs väldigt bra i Sävehof så det känns naturligtvis jobbigt att lämna, samtidigt som jag behöver nya utmaningar i mitt handbollsspel och då känns det naturligt att gå vidare innan jag blir för gammal, säger Bundsen till GP.

25-åringen har varit förstavalet i landslaget under VM, OS och EM det senaste året och tänker försöka ta ett nionde raka SM-guld med Sävehof innan proffslivet väntar i Köpenhamn.

– Det är en väldigt duktig målvakt som vi blir av med, men jag är glad för hennes skull och önskar henne lycka till, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtsson till GP.

Bundsen har haft en tung period både i landslaget och klubblaget. EM i december på hemmaplan blev inte den succé många hoppades och Sävehof har åkt på flera förluster i Europaspelet och även åkt på några förluster i SHE. igår gjorde dock både Bundsen och Sävehof en stormatch borta mot Kristianstad. Det blev utklassningsseger med 40-19 och Bundsen hade 51 i räddningsprocent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.