Nebosja Simic hjälte i Skånederbyt Foto: Bildbyrån

Lugis tunga vecka – föll i derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad vann det klassiska Skånederbyt och blev första lag att slå Lugi i handbollsligan den här säsongen. Målvakten Nebosja Simic storspelade och blev hjälte i en match som slutade 31-25.

Lugi var nog extra sugna på en seger i derbyt mot Kristianstad efter att ha straffats av förbundet för att ha spelat med oregistrerade spelare. Fyra poängs avdrag löd domen och laget trillade ner från en första till en femte plats i tabellen. Lugi valde under tisdagen att överklaga.

Simic bommade igen

Det klassiska slaget om Skåne var inledningsvis väldigt jämn och lagen följdes åt i målprotokollet. Det hade snackats mycket om matchen i matchen mellan Lugis skyttekung Simon Jeppson och Kristianstads målvakt Nebojsa Simic. Men när publikfavoriten Simic, som uppges jagas av flera proffsklubbar, började storspela så fick hemmalaget ett övertag. Första halvlek slutade 14-11 efter att Simic haft 52 i räddningsprocent.

Stående ovationer

Kristianstad fortsatte att övertyga.  Albin Lagergren fick tidigt ersättas av Stig Tore Moen Nilsen som gjorde sin kanske bästa match hitills för klubben och stod för 8 fullträffar. Lika många mål gjorde också Jerry Tollbring. Dem sista minuterna gav publiken hemmalaget en stående ovation då Kristianstad blev första lag att slå Lugi i Handbollsligan den här säsongen.

– Jag tycker nyckeln var Simic, men vi skapar även mycket anfallssituationer. Lugi drog på sig en del utvisningar och vi fick fördel, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren till TV4 Sport.

”Klart det suger”

Lagkaptenen för Lugi, Jakob Wickman Modigh, var besviken efter förlusten.

– Det är tufft när vi drar på oss så mycket utvisningar.

På frågan om hur senaste tidens turbulens påverkat laget så ryckte lagkaptenen på axlarna.

– Vi har nästan skrattat åt poängavdraget, det går inte att gå och tänka på det. Men det jag har lärt mig är att för oss spelar inte tabellplaceringen så stor roll, så länge vi tar oss till slutspel där det avgörs, men det är klart att det suger, säger han till TV4 Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.