Lugis Anna Lagerquist och Ebba Engdahl. Foto: BILDBYRÅN

Lugi skrällde och slog guldfavoriten

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof är stora favoriter i handbollsslutspelet efter sju raka SM-guld.

Men Lugi lyckades störa regerande mästaren och skrällvann den första semifinalen med 24–18.

”När vi släpper på bromsen är vi jobbiga att möta”, säger tränaren Dragan Brljevic till TV4.

Lugi har kopplat greppet om semifinalserien mot Sävehof. Skåningarna lyckades med sin taktik att dra ned på tempot och vann till slut den första matchen med klara 24–18 på hemmaplan.

– Jag har flera nivåer till och är inte särskilt nöjd i dag, sade målvakten Johanna Bundsen besviket till TV4 efter slutsignalen.

– Lugi gjorde det fantastiskt bra samtidigt som vi hade det väldigt svårt framåt och dippade bakåt. Men det är fyra matcher kvar av den här serien, säger Bundsen.

Bara en kontring på hela matchen

Målvakten, som räddade 13 av 37 skott, tyckte att Sävehof gjorde för många tekniska misstag.

– Vi kommer inte till några lägen alls i dag. Vi hade en kontring på hela matchen, säger hon besviket.

Om gästerna gjorde för många tekniska misstag så var det raka motsatsen för Lugi – det var noggrannheten som blev nyckeln till seger.

”Fick dem precis dit vi ville”

– Vi fick dem precis dit vi ville. Vi var väldigt tydliga i vårt anfallsspelet och släppte på alla bromsar, säger tränaren Dragan Brljevic.

Målvakten Emma Friberg hyllade Lugispelarnas sätt att ställa upp för varandra.

– Sävehof är ett svårt lag att slå men vi har trott på oss själva hela tiden. De kommer säkert att vara rejält revanschsugna men vi kommer att göra allting för att få till en till sådan här fullträff, säger Friberg till TV4.

MATCHFAKTA

Semifinal ett i bäst av fem

Lugi–Sävehof 24–18 (11–7)

Lugi: Melissa Petrén 6, Elinore Johansson 5, Ebba Engdahl 4, Hanna Blomstrand 3, Hanna Ringdahl 3, Elsa Persson, Sara Olofsson, Amanda Andersson.

Sävehof: Julia Eriksson 4, Emma Ekenman-Fernis 3, Joanna Lindvall Haggren 3, Elin Enhörning 2, Stine Lund Andreassen 2, Olivia Mellegård 2, Louise Sand, Thess Krönell.

Publik: 903.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.