Lugis tränare Tomas Axnér. Foto: Bildbyrån

Lugis straffas efter skrivbordsmiss

Uppdaterad
Publicerad

Lugi tappar serieledningen i handbollsligan. Detta sedan klubben straffats med två 10–0–förluster på grund av att de spelat med en oregistrerad spelare. ”Jag har inte fått någon förklaring än varför det blev båda matcherna”, säger Lugis tränare Tomas Axnér till Expressen.

Ledda av Tomas Axnér har Lugi haft en strålande säsongsinledning, i alla fall på planen.

Efter nio spelade matcher toppade Lunda-laget handbollsligan (sju vinster, två kryss), fram tills en smärre skrivbordsskandal uppdagades. 

Straffas av förbundet

Svenska Handbollsförbundet har nu straffat Lugi med två 10–0-förluster sedan klubben använt sig av en oregistrerad spelare i segermatcherna mot Alingsås (28–26) och Sävehof (31–22), skriver Expressen.

Spelaren i fråga är målvakten Josip Cavar, och den tidigare IFK Ystad-spelaren spelade mot Alingsås och Sävehof trots att han inte var registrerad som Lugi–spelare.

Handbollsförbundets beslut innebär att Lugi tappar sin serieledning och trillar ner till en femteplats i tabellen.

”Inte fått en förklaring”

– Jag har inte fått någon förklaring än varför det blev båda matcherna och om någon gjort en anmälan eller inte. Jag har ingen information och vill ha lite mer kött på benen innan jag uttalar mig, säger Lugis tränare Tomas Axnér till Expressen.

Två gratispoäng till trots är Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson inte särskilt belåten.

– Vi måste hitta ett sätt att säkra upp för klubbarna så att detta inte  händer igen. Det har ändå hänt ett par gånger de senaste åren. Reglerna finns ju där men det är alltid tråkigt när det händer. Det är inte så här man vill få poäng. Det är inga roliga poäng, säger Stefan Albrechtson till GP.

Lugi är dock inte ensamma om att fråntas poäng. Även Eskilstuna Guif straffas med en 10–0 förlust sedan laget använt Emil Hansson, Markus Sjöbrink och Simon Sonesten utan att ha gjort en övergångsanmälan. 

Ny serieledare i handbollsligan är Alingsås som nyligen slog den regerande mästaren IFK Kristianstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.