Lukas Nilsson störs av en skenbensskada. Foto: Bildbyrån

Lukas Nilsson missar VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Lukas Nilsson missar VM-kvalmatcherna mot Bosnien och Hercegovina den 12 och 15 juni. Skyttekungen i svensk handboll har fortfarande problem med skenbensskadan han ådrog sig i slutspelet.

Det var i den första semifinalmatchen mot Alingsås i början av maj som Ystads Lukas Nilsson fick ett knä på skenbenet och tvingades halta av planen. Nu står det klart att skadan tvingar 19-åringen att lämna landslagstruppen inför VM-kvalet mot Bosnien och Hercegovina.

– Lukas hade sedan tidigare en inplanerad magnetröntgentid i dag och eftersom skadan inte läkt så bra som vi hade hoppats bestämde vi tillsammans med honom och det medicinska teamet att det är bättre att han fortsätter med rehabträning på hemmaplan, säger förbundskaptenen Ola Lindgren i ett pressmeddelande.

I stället har Helge Freiman kallats in som ersättare. Freiman spelade den gångna säsongen för Eskilstuna Guif men flyttar till hösten till Tyskland och GWD Minden i Bundesliga.

Sedan tidigare har Jonas Källman tvingats tacka nej till VM-kvalet den 12 och 15 juni på grund av ryggproblem.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.