Glädjen var stor i Lugi efter vinsten mot Sävehof i seriefinalen. Foto: Bildbyrån.

Mäktigt Lugiryck mot Sävehof i seriefinalen

Efter underläge 12-13 i paus kunde Lugi vinna seriefinalen mot handbollsstormakten Sävehof med 29-24 och ta över serieledningen.

– Kämpigt som vi förväntade oss på förhand. Lugi är bättre än oss idag. Det är inte konstigare än så, säger tränare Henrik Signell till GP.

Publiken i Lund ställde sig upp de sista två minuterna. Hanna Blomstrand vräkte sig fram och krutade in sitt sjunde mål för 28-22 från linjen.

I slutminuten gjorde Melissa Petrén sitt åttonde mål för 29-23 innan Sävehofs Jamina Roberts fastställde 29-24 med sitt tionde mål för kvällen. Efter matchen utbröt en uppsluppen ringdans hos Lugispelarna.

Roberts var bleka Sävehofs bästa spelare och andra halvleken var ett sällan skådat ras för mästarklubben. Lugi gick fram till 26-18 efter att ha gjort 14-5 i den perioden.

Lugis vinst kom efter ett starkt försvar och Sävehofs landslagsmålvakt Johanna Bundsen kom inte åt bollarna. Sävehof har åtta raka SM-guld och fick sig en rejäl tankeställare inför avslutningen av serien.