Önnereds Anton Schultze och Malmös Adam Lönn under tisdagens match i handbollsligan mellan Önnereds HK och HK Malmö. Foto: TT

Målvaktsveteran bakom HK Malmös seger

Önnered står kvar på noll poäng i handbollsligan. Malmö HK var starkast mot slutet sedan veteranmålvakten Dan Beutler kommit in, och vann med 27–25 i Göteborg.

Önnered fick vänta två veckor på hemmapremiären i handbollsligan.

Men eftersom gästerna Malmö var det bättre laget i andra halvlek för Önnered vänta ytterligare på första segern

Efter 14–14 i paus gick Malmö ifrån till seger ned 27–25.

Det var ett trögt Malmö som saknade flytet i den första halvleken. Förra säsongens SM-finalister var inte i ledning en enda gång under de första 30 minuterna och låg som mest under med tre mål.

Och det var rutinerade målvakten Dan Beutler som var tungan på vågen.  Han kom in och gjorde flera viktiga räddningar i den andra halvleken, räddningar som gav kontringar och enkla mål för Malmö.

Halvtidssiffrorna var 14–14 när Robin Paulsen Haug lämnade över målvaktsposten till veteranen Dan Beutler. 40-åringens inledande räddningar bäddade för kontringar, halvvägs in i andra halvleken hade laget vänt och skaffat sig en sexmålsledning, 24–18. Efter det var segern i stort sett klar.

Adam Lönn gjorde flest för Malmö, nio. Lika många gjorde hemmalagets David Blomgren.