Landslagsveteranen Mattias Andersson avslutar karriären för Blågult. Foto: Bildbyrån

Målvaktsstjärnan lämnar landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske landslagsmålvakten Mattias Andersson hänger nu av sig landslagströjan och tackar för sig. ”Det känns som rätt läge så här efter OS”, säger Andersson till Aftonbladet.

Kim Andersson och Tobias Karlsson har redan tackat för sig och OS i Rio blev också Mattias Anderssons sista framträdande i handbollslandslaget. Han väljer att istället fokusera på spel i klubblaget Flensburg-Handewitt.

Barnen blev ledsna

18 år efter landslagsdebuten, vid 38-års ålder, väljer sjärnmålvakten att lägga landslagskarriären på hyllan. Ett beslut som hans barn framför allt sörjer.

– De blev ledsna och sa ”nej, nej, du ska spela i landslaget”, berättar Andersson för Aftonbladet.

– Det är mitt eget beslut, men det är inget lätt beslut att ta. Landslaget har gett mig väldigt mycket, säger han.

OS-silvret det största

Landslagsveteranen debuterade redan 1998 och tog bara två år senare EM-guld med det svenska handbollslandslaget. Därefter stod han utanför landslaget i tio år innan han för fem år sedan gjorde comeback i landslaget, där han varit en nyckelspelare sedan dess.

– OS-silvret i London är väl det största. Men EM-guldet 2000 och OS i Sydney var också stort, precis som VM på hemmaplan, säger målvakten till Aftonbladet.

Anderssons kontrakt med Flensburg Handewitt löper ut sommaren 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.