Foto: TT

Nekad jobb i handbolls-VM för sin läggning

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta proffsdomaren Jutta Ehrmann-Wolf ska ha nekats jobb under handbolls-VM på grund av att hon är homosexuell.

”Jag är inte här på grund av min sexuella läggning”, säger Ehrmann-Wolf till norskaTV2.

Idag spelas finalen och bronsmatchen i handbolls-VM i Danmark. Men samtidigt avslöjar norska TV2 att den tyska handbollsprofilen Jutta Ehrmann-Wolf, med karriär som proffsdomare i 25 år och numera domardelegat, att hon har nekats jobb under VM i Danmark för att hon är homosexuell.

– Jag frågade dem: Vad är orsaken? Har jag gjort något fel eller vad har hänt, säger hon till TV2.

52-åringen som är känd för sina domarinsatser i handbollsvärlden och också som den första kvinnliga domaren att döma handboll för herrar i Bundesliga i Tyskland, fick ett svar som nu upprör.

– Nej, vi har några konservativa människor i IHF (Internationella Handbollsförbundet). Speciellt ledaren är väldigt konservativ och de har ett problem med din livstil. Det är svaret jag fick, berättar Ehrmann-Wolf.

”Det är en skandal”

Norska TV2 har varit i kontakt med internationella handbollsförbundets vice president Miguel Roca Mas som inte tror att uppgifterna stämmer, skriver TV2.

Den norska handbollsprofilen Gro Hammerseng är förbannad över uppgifterna.

– Det är en skandal. Jag är extremt provocerad. Jag tycker att det är viktigt att det här blir något man debatterar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.