CL-gruppspelet är lottat för Sävehof Foto: TT Nyhetsbyrå

Prestigemöte för Sävehof i CL

Uppdaterad
Publicerad

Sävehofs handbollsdamer ska ta sig vidare från Champions Leagues gruppspel.

I vägen står bland annat de danska och norska mästarlagen.” Om man kan vara nöjd med en lottning på den här nivån så är jag det”, säger tränaren Henrik Signell.

Sävehof undvek förra säsongens semifinallag inklusive slutsegraren Bukarest lett av den svenska stjärnan Isabelle Gulldén. Partillelaget lottas i stället mot danska Team Esbjerg, norska Larvik samt ett kvallag.

– Det är så klart tuffa lag för oss. Men om jag ser vad som finns i de andra grupperna så är jag nöjd, säger Henrik Signell.

I Esbjerg spelar två före detta Sävehofsprofiler: Storskytten Jenny Alm och målvakten Filippa Idéhn.

– Det ska bli extra roligt att tampas med dem och se hur bra de har blivit, säger Signell.

TT: Vilka har fördel av att ni känner varandra?

– Det har de. De är mästare i en av världens bästa ligor och är stora favoriter mot oss.

Högre förhoppningar i år

Förra säsongen tog Sävehofs Champions League-äventyr slut i det andra gruppspelet. Med en trupp förstärkt med landslagsstjärnan Johanna Ahlm och comebackande Ida Odén är förhoppningarna högre.

– Först och främst ska vi ta oss vidare från den här gruppen. Sedan vill vi ta ytterligare ett kliv.

De svenska herrmästarna Kristianstad lottades mot Rhein-Neckar Löwen (Tyskland), Kielce (Polen), Vardar (Makedonien, Zagreb (Kroatien), Meshkov Brest (Vitryssland), Szeged (Ungern) och Celje (Slovenien).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.