Alingsås vann övertygande mot Redbergslid

Handbollsligans tvåa Alingsås och trean Redbergslid ställdes mot varandra. Men slutresultatet blev inte alls så jämnt som tabelläget före antydde.

Matchen var rejält målsnål till en början. Tillsammans hade lagen bara gjort tio mål på dryga 20 minuter. Strax efter att 20 minuter passerat började Alingsås koppla greppet om matchen och drygade ut ledningen till 4-8. Men Redbergslid hängde i och kunde ta sig tillbaka in i matchen och efter 30 spelade minuter var det bara en bolls skillnad mellan lagen; 8–9 till Alingsås.

Andra halvleken började jämnt, men sedan var det återigen bortalaget Alingsås som tog tag i taktpinnen. Men den här gången släppte man aldrig taget om ledningen. Alingsås vann till slut komfortabelt med 18–27.

– De vinner varje man-man-duell, så vi får lära oss en läxa av dem idag, säger Redbergslids Linus Arnesson till SVT Sport.