Tobias Johansson blev fyramålsskytt i bortasegern mot Alingsås. Foto: Rasmus Tynander

RIK körde över serieledaren

Uppdaterad
Publicerad

Oavgjort i halvtid – sedan körde Redbergslid över serieledaren Alingsås och bortavann med 28–23. ”Det borde varit lite större siffror”, säger RIK-tränaren Jasmin Zuta till SVT Sport.

Alingsås tog tag i matchen, men ju längre den led desto mer tog gästerna över. 12–12 i paus blev till slut 28-23 efter bland annat en sjumålsledning för RIK med tre minuter kvar.

– Jag tycker vi är bra. Jag vet vad vi kan och vi håller på att jobba med det och försöker få ut allting av det spelet. De har några klart starkare punkter i sitt sätt att spela och kan man neutralisera dem tycker jag man har ganska bra chanser att slå dem, säger Redbergslids tränare Jasmin Zuta till SVT Sport.

Vad gör ni bra?

– Ett gediget försvarsspel, verkligen genomarbetat, och så får vi till kontringsspelet på ett helt annat sätt än vad vi fått innan. Vi straffar dem med första- och andrafas-mål. Sen tycker jag vi spelar med en oerhörd disciplin i vårt anfallsspel. Vi gör inte många misstag, och då blir de stressade och pressade. Det är en fullgod insats hela vägen.

Andra halvlek blev rena uppvisningen av RIK

– Jag tycker det är ett lag på banan där och att vi leder rättvist. Det borde varit lite större siffror, tycker de får några rätt billiga utvisningar med sig som gör att de hänger kvar. Annars tycker jag det var full kontroll från vår sida, säger tränaren.

Senast lagen möttes i Alingsås förlorade RIK med förkrossande 14 bollar – under onsdagskvällen var det en helt annan match.

– Vi har jobbat och utvecklats och kämpat med våra bitar och utvärderar oss sjävla och försöker hela tiden bli bättre. Jag tycker det här laget är på väg att förstå sin kapacitet på något sätt och det är kul när det är så.

Trots förlusten behåller Alingsås serieledningen, men Redbergslid tar nu rygg på topplagen.

– Det är nio matcher kvar att spela och varje match är väldigt viktigt. Det gäller att man är noggrann. Det kommer vara tajt in på mållinjen. Det är få poäng som skiljer och som kommer att skilja när allting är klart. Vi tar en match i taget, klyschigt och mesigt och allt vad det innebär. Vi tittar inte längre än en match, säger Jasmin Zuta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.