Emma Ekenman Fernis briljerade med tio mål. Foto: Bildbyrån

Sävehof minuter från ny chockförlust

Med en minut kvar stod det lika: 29-29. Men Sävehof vände och vann efter ett SHE-drama mot Kristianstad. ”Det svajar både bakåt och framåt. Men det är skönt med två pinnar och att vi vann”, säger Johanna Bundsen till GT efter att serieledarna från Partille lyckats undvika en tredje förlust på rad.

Efter förluster både i SHE mot ett ungt Västerås och i Champions League i helgen mot Larvik hade förbundskaptenen och Sävehof-tränaren Henrik Signell ännu en tuff match vid sidlinjen i Kristianstad på onsdagskvällen.

Efter en svajig match var gästerna illa ute med bara minuter kvar av mötet. Tre raka mål i de dramatiska slutminuterna gjorde dock att Sävehof gick om och förbi till ledning, och seger, med 31–29.

Jumbon Skara föll igen

Johanna Bundsens räddningar blev avgörande, men också EM-aktuella Emma Ekenman Fernis tio mål.

– Det viktigaste är att vi mentalt orkar lyfta och stå upp och vända matchen i slutet. Det är riktigt bra av oss, säger Ekenman Fernis till GT.

Jumbon Skara föll mot H65 Höör med 22–27 i onsdagens andra match.