Foto: Bildbyrån

Sävehof sparkar chockad ”Bagarn”

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof och Magnus ”Bagarn” Johansson går skilda vägar. Klubben avslutar hans uppdrag som huvudtränare för herrlaget. ”Jag hade börjat planera inför nästa säsong med möten i förra veckan, men det får man ju lägga åt sidan nu” säger han till SVT Sport.

Han ledde laget till semifinal under den gångna säsongen där man föll mot finalaktuella Kristianstad. Men trots det väljer nu klubben att avsluta samarbetet med ”Bagarn” Johansson som varit i klubben sedan 2008.

”Parterna har inte samsyn i alla frågor och klubben vill få till en förändring för framtiden” skriver man i ett pressmeddelande.

– Det är alltid trist att gå skilda vägar, men föreningen behöver en förändring. Vi tackar ”Bagarn” för lång och trogen tjänst i Sävehof och önskar honom all lycka i framtiden, säger sportchef Anders Eliasson.

”Hade börjat planera”

– Jättetråkigt. Jag fick reda på det i måndags på ett styrelsemöte, så har väl hunnit bearbeta det lite, men det är tråkigt. Jag hade börjat planera inför nästa säsong, med möten i förra veckan. Men det får man ju lägga åt sidan nu, säger Magnus Johansson till SVT Sport.

– Det har varit mycket känslor de senaste dygnen, tomhet, ilska. Jag är en känslomänniska både på och utanför planen. Handboll är en stor del av mig, som jag har en stor passion för. Det är en stor del tagen ifrån mig, fortsätter han.

Tidigare resultat som påverkat

Trots uttåg så sent som i semifinal under säsongen mot seriesuveränen Kristianstad är det äldre resultat som påverkat ”Bagarns” framtid.

– Styrelsen har tagit ett beslut som bland annat involverar förra årets resultat när vi slutade nia och missade slutspel, och det har hängt kvar. Beslutet är taget och det är bara att acceptera, säger han.

– Jag hade ett år kvar, men vi får se vad som händer nu. Det kommer sent, det här, så tränarjobb nästa säsong blir svårt. Jag vill fortsätta hålla på med handboll. Kommer det något får man ta ställning då. Jag är ju inte van vid det här, har aldrig hänt mig förut. Man kan väl säga att jag är en erfarenhet rikare, säger Johansson.

Han har sedan han kom till Sävehof 2008 vunnit fyra SM-guld med klubbens damlag mellan 2009-2012 och därefter varit tränare för herrlaget, med bland annat ett Challence Cup-guld 2014.

– Jag fick också veta det i dag, så det är tidigt att säga något. Vi är fortfarande på semester så vi har inte samlat gruppen än. Men det är alltid tråkigt när någon får gå tidigare än man trott. Det är tråkigt för Magnus såklart, när en individ drabbas, säger högersexan Victor Fridén till SVT Sport.

Klubben letar efter ersättare och hoppas kunna presentera en efterträdare i början av juni, meddelar man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.