Sävehof föll i Champions League. Foto: Bildbyrån

Sävehofs danska bakslag i CL

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof har gått på sin första plump i årets Champions League.

Gästande Esbjerg blev numret för stort – och Sävehof föll 20-25.

I första Champions League-omgången blev det en skrällartad seger mot norska storklubben Larvik. Men Sävehof lyckades inte följa upp den skalpen när man tog emot danska Esbjerg i den första Champions League-matchen i Partille Arena.

Danskorna rivstartade matchen och gick tidigt upp i ledning 8-2.

Hemmalaget reste sig något för att ligga under 10-15 i första halvlek när Esbjergs svenskmålvakt Filippa Idéhn imponerade mot sitt gamla lag.

– Väldigt speciellt att komma till Partille igen och vara på andra sidan. Jättekul att få spela i Sverige och dessutom få med två poäng igen, säger Idén enligt TT.

”Fungerar inte”

Men för hemmafansen som hoppats på en vändning liknande den mot Larvik (11-15 i halvtid) blev det besvikelse.

Sävehof hämtade tillbaka till underläge 19-21 – men närmare än så kom man inte. Esbjerg gjorde därefter fyra raka mål och vann till slut matchen 25-20.

– Vi gör ingen bra match, men det gör vi inte per automatik på den här nivån. Det är mycket som inte riktigt fungerar i tillräckligt bra för att slå ett sånt här lag, säger Sävehofs tränare Henrik Signell enligt TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.