Lugis Ebba Engdahl stod för fyra mål borta mot Skövde. Foto: Bildbyrån

Lugi bjudna på poäng av Skövde

Likaläge och matchens sista anfall – då slarvade Skövde bort bollen och bjöd Lugi på en poäng efter 25–25.

Tabelltvåan Lugi körde över mittenplacerade Skövde hemma i höstas när man vann med 26-15, men det skulle bli desto jämnare när lagen möttes i Skövde under onsdagkvällen när hemmalaget stod upp bra mot topplaget.

Underhållande första halvlek

Efter en första halvlek där bägge lagen varit i ledningen var det ändå Lugi som gick till pausvila med 13–12-ledning. Gästernas Jenny Carlson gjorde då ledningsmålet från straffpunkten med två sekunder kvar i en underhållande halvlek.

I andra var det Lugi som hade övertaget i en fortsatt jämn match – där slutminuterna blev dramatiska. Med sex minuter kvar stod det 22–22 och med minuten kvar var det 25–25. Då hade Lugi anfall – och sjumålsskytten Melissa Petrén avslutade i stolpen.

Slarv i slutsekunden

Istället hade Skövde chansen att avgöra i matchens sista anfall med halvminuten kvar – men då spelade man bort bollen och 25–25 stod sig matchen ut.

– Vi visste att det skulle bli tufft, men det är sådana här matcher som är roliga att spela ändå, säger Lugis Melissa Petrén.

Med var sin poäng behåller Lugi och Skövde sina platser i tabellen på andra- respektive femteplats.