Nebojsa Simic stod för en jätteinsats mot Karlskrona. Foto: Bildbyrån

Simic räddade mästaren från skrällförlust

Det blev en oväntat tight batalj mellan Karlskrona och Kristianstad. Där det dröjde 40 minuter innan svenska mästaren tog ledningen – och tack vare storspelande Nebojsa Simic i målet kunde favoriten hålla undan och vinna med 24-22.

Kristanstads tränare Ola Lindgren tog andra timeouten redan efter 22 minuter – vid ställningen 13-9 Karlskrona. Förändring eftersöktes. Men åtta minuter senare avslutade danske bjässen Lars Møller Madsen den första halvleken med ett våldsamt svingade 16-12 – och 30 fenomenala Karlskrona-minuter var ett faktum.

Men när Kristianstad hade knaprat in till 16-17 i början av andra – var det Karlskronas tur att hålla ett förändringssnack.

Hade 70 (!) i räddningsprocent

Timeouten föll inte väl ut – svenska mästaren kvitterade strax därpå.

Det dröjde nästan 40 minuter innan Kristianstad och Mario Lipovac för första gången i matchen tog ledningen.

En ledning som man höll resten av matchen – mycket tack vare giganten i buren: Nebojsa Simic som kan glädjas åt seger, och omkring 70 i räddningsprocent. Inbytt i den andra halvleken storspelad Simic och räddade 12 av 17 spelskott, 71 procent, och en av två straffar – till en total räddningsprocent på 68.

Alingsås följde efter

Även Alingsås tog två poäng i toppstriden. Men hade en desto enklare resa genom omgång sex. Hammarby hade inte mycket att sätta emot – utan var från början till slut i stort underläge. Matchen i Stockholm slutade hela 21-11.