Arkiv. Skaras försvar från en match mot Sävehof i början av året. Foto: Bildbyryån.

Skara tog nödvändig seger i drama

Uppdaterad
Publicerad

Skara slog Eslöv med 27-25 efter stor dramatik med två timeouter i slutminuten efter att en frispelad Maria Sundin avgjorde från vänsterkanten med sitt 27-25 med åtta sekunder kvar.

Ännu mer drama var det att titta i botten av SHE-tabellen efteråt. Skara gick förbi Hellton, som förlorade mot Boden med 27-17, och har nu samma poäng men 15 måls bättre målskillnad inför den sista omgången på onsdag.

– Herregud, jag har inte börjat tänka, säger en tagen Sundin till TV4 Sport och kan inte blicka mot sista omgången där man möter Lugi borta medan Hellton tar emot Kristianstad. Normalt ska både Skara och Hellton förlora, vilket gör att Skara får kvala. 

Var piskade att vinna

– Det var ju det vi ville; att ta oss vidare på målskillnad, säger Sundin som firade med lagkompisarna som om de vunnit SM-guld inför fansen i en kokande Skara idrottshall. Hon pekar på timeouten som nyckeln till segern där det stressade laget fick tillfälle att lugna ner sig.

Sista laget åker ur direkt (Hellton just nu) medan lag 9-11 spelar kval.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.