Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Melanie Felber show när Skara vann fjärde semifinalen mot Sävehof. Foto: Viktor Ljungström / BILDBYRÅN

Skara vägrar ge sig – tvingar fram en femte match mot Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Seger eller säsongen är över.

Det gällde för Skara på hemmaplan mot regerande mästarna Sävehof. Då stod de lilaklädda för en ny stark insats där Melanie Felber var ledande med sina elva mål.

– Vi var i läget att vinna eller försvinna och kände att vi inte var klara med säsongen än, säger Felber i Handbollsligans sändning.

Sävehof lyckas inte skaka av sig Skara.

På hemmaplan under tisdagskvällen kvitterade SHF semifinalserien till 2-2 och har nu tvingat fram en femte avgörande match mot de regerande mästarna.

Efter jättesegern senast för Sävehof (41-24) undrade många om det fanns krafter kvar att kräma ur för Skara.

Svaret blev en stark insats, seger med 34-30 och en matchserie som lever vidare. Men det blev en rysare hela vägen in i slutminuterna där Skaras ledning bara var två mål stor, 32-30, med två minuter kvar att spela.

”Jag är bara glad”

Skaras elvamålsskytt, Melanie Felber, var nöjd efteråt:

– Med facit i hand var det här skitkul. Det var en tuff match, det är det alltid mot Sävehof. Men vi var i läget att vinna eller försvinna och kände att vi inte var klara med säsongen än. Det är svårt att analysera, jag är bara glad och nöjd med allt just nu.

Det var mer besviket i Sävehof-lägret.

– Jag är väldigt besviken på vår egen insats i dag. Vi kommer inte till lägena vi vill och spelar inte som vi vill. De kontrar jävligt mycket på oss och nej... det blev inte som vi ville i dag, säger Sävehofs, Thea Stankiewicz.

Den femte avgörande semifinal spelas i Partille på torsdag.

SM-finalerna i handboll sänds i SVT. Se sändningstiderna här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.