Hanna Åhlén var målbäst i Skurus seger. Foto: Sportsground/Bildbyrån

Skuru överlägset i första kvartsfinalen

När Västerås Irsta fick slita med målgörandet kunde Skuru enkelt spela hem segern i den första SHE-kvartsfinalen. Hemmalaget från Nacka vann med 14 bollars marginal.

Som på flera andra håll i idrotts-Sverige idag inleddes också denna match med en tyst minut för att hedra offren vid fredagens terrorattack.

Men när matchen väl var i gång var det fullt fokus som gällde för hemmalaget. Skuru tog kommandot från start och släppte sedan aldrig Västerås Irsta riktigt nära. Gästerna hade förtvivlat svårt att göra mål och det rådde total måltorka för dem under de sista 13 minuterna av den första halvleken.

Elva målskyttar

Ställningen i halvtid var 16–6 och när matchen var slut skrevs Skurus segersiffror till 28–14. Nackalaget imponerade med en stor bredd i målprotokollet – laget hade inte mindre än elva (!) målskyttar i matchen.

Kvartsfinal 2, i matchserien i bäst av fem, spelas på onsdag i Västerås.

Lugi vassast i Skånederbyt

Ytterligare en kvartsfinal spelades under lördagen. Även den matchen slutade med hemmaseger när Lugi besegrade Kristianstad med 27–20. Bästa målskytt i Lugi blev Beatrice Nilsson med sex fullträffar, Kristianstads bästa målgörare Mikaela Johansson stod för sju mål.