Henrik Signell och Louise Sand. Foto: Bildbyrån

Stjärnan positiv till Signell: ”Det blir kanon”

Uppdaterad
Publicerad

Inom kort förväntas Sävehofs guldtränare Henrik Signell bli klar som ny svensk förbundskapten för handbollsdamerna. Louise Sand som är en av många som har erfarenhet av honom som tränare är nöjd: ”Det blir kanon, jävligt roligt” säger kantstjärnan till SVT Sport.

Sand är noga med att påtala att ingenting är klart än. Men om hennes klubbtränare från de senaste åren blir klar som förbundskapten, vilket allt tyder på, så tror hon att det är ett bra val.

– Ingenting är ju klart än. Men om de blir så, så blir det grymt. Jag tror att han kommer lösa det galant och han känner många sedan innan. Det blir kanon, jävligt roligt! säger Sand till SVT Sport.

OS i Rio de Janeiro 2016

Enligt uppgifter till SVT så pågår förhandlingar mellan Sävehof och handbollsförbundet just nu. Dels handlar det om hur de båda skall dela på Signells ekonomiska ersättning om han skall dubbelarbeta, och dels behöver Sävehof hitta en ny assisterande som kan ta ett större ansvar för träningen när ”Sigge” är borta.

”Gjort det bra med Sävehof”

SVT har varit i kontakt med ytterligare några landslagsspelare i frågan. Johanna Westberg är en av få i landslaget som aldrig spelat i Sävehof. Hon intervjuades i Nacka i lördags, innan ryktena om Signell blev riktigt heta. Då sa hon så här om Sävehof-tränaren.

– Han har gjort det bra med Sävehof. Sen tror jag det är väldigt annorlunda att träna landslag jämfört med klubblag, men han har haft fina framgångar med Sävehof, även med deras herrar sedan tidigare, sa Westberg.

Westberg önskar även att det efter några stormiga år nu blir lite kontinuitet på förbundskaptensrollen.

– Med tanke på vad som väntar hoppas jag att man skall hitta en förbundskapten som skall vara några år. Med tanke på hur det varit tidigare med många byten senaste åren så hoppas jag att man hittar en som skall vara några år.

Linnea vill vänta med att uttala sig

Linnea Torstenson laddar som bäst upp för helgens final-4 i Champions League med klubblaget Bukarest, på lördag väntar Vardar Skopje i semifinalen. Torstenson väljer att efter alla turer den senaste tiden avvakta med att prata om Signell.

– Jag väljer att inte uttala mig innan det är helt klart. Jag vill inte vara med och spä på spekulationerna, säger Torstenson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet