Storsatsningen fortsätter: Larholm klar för Sävehof

Uppdaterad
Publicerad

Sävehofs satsning inför nästa säsong fortsätter. Efter Ida Odén och Johanna Ahlm till damlaget bekräftar nu Jonas Larholm för SVT Sport att han skrivit på ett fyraårskontrakt för herrarna. Efter tio år som utlandsproffs och 211 landskamper kommer han hem till moderklubben. ”Det känns varmt i hjärtat” säger Larholm.

– Det känns varmt i hjärtat, jag började spela i Sävehof när jag var nio år så det var en stor del av mitt ungdomsliv. Det är speciellt, det värmer att det fortfarande finns intresse och jag hoppas att jag kan bidra med go energi, säger Jonas Larholm till SVT Sport.

Två SM-guld med Sävehof

Larholm slog igenom tidigt 2000-tal och bildade tillsammans med Kim Andersson en fruktad duo både i klubblag och landslag. De vann både UVM och två SM-guld med Sävehof. Han flyttade sedan till storklubben Barcelona och har efter det spelat i Ålborg, ungerska Pick Szeged och de senaste två åren i danska Tvis Holstebro.

– Jag vill bidra med det jag lärt mig under min tioåriga utlandstour. Jag har haft en väldigt bra säsong i Danmark. Laget (Tvis Holstebro) har överraskat och leder ligan och jag har en stor roll i laget. Innan det hade jag två år i Ungern där vi bland annat vann EHF-cupen.

Just nu är Larholm nyopererad och missar troligen avslutningen av säsongen i Danmark. En titthålsopretion i axeln efter problem med några ledsenor som låg fel och irriterade.

”Spännande med ny arena och nya satsningar”

Sävehofs nya Partille Arena invigs till hösten. Då vill klubben bli en stormakt inte bara på damsidan, utan även på herrsidan igen. Det kan bli aktuellt med fler värvningar.

– Det är en spännande utmaning och ett spännande projekt i Sävehof med ny arena och nya satsningar, kul att vara en del av det, säger Larholm.

Fakta Jonas Larholm

33 år, född 3 juni 1982

211 landskamper, 642 mål (16 bäst genom tiderna)

OS-silver 2012

Klubbar:

Sävehof: 1991-2006

FC Barcelona: 2006-2008

Aalborg Håndbold: 2008-2012

Pick Szeged: 2012-2014

Tvis Holstebro: 2014-2016

Sävehof: 2016-

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.