Sverige och Simon Jeppsson vann mot Norge ännu en gång. Foto: Bildbyrån

Sverige besegrade Norge ännu en gång

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog andra raka triumfen mot Norge på två dagar. 37-29 i går följdes upp av stabila 27-25 i dag.

Sveriges herrar jagar formen inför kommande VM, och i kvällens match i Kristianstad Arena visade Sverige upp ett bättre försvarsspel än i matchen i går i Jönköping. Framåt var det fortsatt starkt spel, och segern kunde blivit större.

– Det var bättre bakåt i dag. Det blev en lite annorlunda match i dag. I går fick vi en härlig start, i dag var det de som startade bättre. Men jag tycker att vi har bra kontroll på matchen, säger svenske skytten Simon Jeppsson till Eurosport.

Handbolls-VM

”Dödligt vapen”

Formen hos de blå-gula inför VM känns god tycker Lugispelaren.

– Det kan inte vara mycket bättre. Vi har tränat på jättebra i veckan. Nu har vi en träningsmatch kvar (Chile på måndag), och den ska vi också vinna så att vi får med oss en bra känsla till VM. Det är bara att köra på nu, säger Simon Jeppsson.

Jeppsson målskytte imponerade på lagkaptenen Niklas Ekberg.

– Han har ett dödligt vapen i sitt skott, säger han till Eurosport.

Ekberg ser fram emot den kommande VM-turneringen, som startar den 11 januari i Frankrike. Sverige börjar sitt gruppspel den 13 januari med match mot Bahrain. 

– Det är väldigt viktigt med en bra start på turnerginen, säger Ekberg till Eurosport.

Ett bakslag för den svenska truppen är Johan Jakobsson har drabbats av en lindrig hjärnskakning. Han stod över kvällens match mot Norge, och istället har Frankrikeproffset Andreas Cederholm (Tolouse) in för att bredda truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet