Foto: Bildbyrån

Sverige nära skräll mot Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Det var en tajt match med en dramatisk avslutning. Men till slut blev OS-mästarna Danmark för svåra för Sverige som föll med 25-27. ”Tycker att vi är det bättre laget i den här matchen”, säger Andreas Nilsson till SVT Sport.

Sverige har vunnit de två inledande matcherna i VM mot Argentina och Bahrain. Och inledde starkt även mot Danmark.

Efter drygt 14 minuter var blågult i ledning med 6-5. Sverige fortsatte att rada upp fina anfall, men kunde inte få in bollen när Niclas Landin storspelade i det danska målet.

Handbolls-VM

I halvtid ledde Danmark med 14-10.

Sverige spelade upp sig rejält i andra och avslutningen blev spännande.

Med drygt två och en halv minut kvar gjorde Jerry Tolbring 24-25.  Efter videogranskning godkände domaren sedan målet som gav 26-24 till Danmark med en minut och 50 sekunder kvar att spela.

”Oerhört tungt”

Jim Gottfridsson gjorde sedan 25-26 när 20 sekunder kvarstod. Danmarks Hans Lindberg satte sedan 27-25 med bara fem sekunder kvar. Detta i ett anfall som blev omdiskuterat i efterhand, då det såg ut att vara för långt.

– Det känns oerhört tungt. Jag tycker att vi är det bättre laget i den här matchen. Sen har de en målvakt som är outstanding i dag. Såkalrt missar vi men jag tycker vi är förtjänta en vinst i dag med den här insatsen, säger Andreas Nilsson till SVT Sport.

Han är ändå optimistisk inför fortsättningen:

– Spelar vi på den här nivån kan vi slå vilka som helst. Så känns det inom laget i alla fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet