Grahn: ”Målvakterna håller hög nivå”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kunde inte fått en bättre start på världsmästerskapet när man körde över Bahrain i premiären med 33–16. Grunden till segern kom i försvarsspelet, mycket tack vare målvakterna. ”De håller hög nivå rakt igenom”, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

Bahrain hade aldrig någon chans mot Sverige under fredagseftermiddagen. I det svenska målet storspelade Mikael Appelgren (69 räddningsprocent) och Andreas Palicka (45).

– Det positiva i denna match var först vårt målvaktsspel där båda målvakterna presterar bra och håller en hög nivå rakt igenom matchen. Jag tycker också att vi stora delar står rätt och är följsamma i vårt försvar. Skönt att målgörare som Tollbring levererar. Kontringsspelet fungerar fint i andra, mycket tack vara fina utkast av Andreas Palicka, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

Handbolls-VM

Men det finns även frågetecken inför nästa match som är på söndag mot Argentina.

– Vänsterniorna Lukas Nilsson och Simon Jeppson inte kommer till och missar för mycket. Sedan kan vi inte slarva så mycket som vi gjorde inledningsvis. Nu väntar en svårare motståndare i Argentina om två dagar – det gäller att vara lika förberedda för den matchen som i dag, säger experten.

– Men bra start av Sverige i detta VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet