Foto: Bildbyrån

SVT-experten: ”För dåligt av domarna”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll knappt mot Danmark.

I slutet av matchen kom danskarna tveksamt undan när man hade passivitetsvarning emot sig.

– Det är för dåligt av domarna, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

Med bara drygt tio sekunder kvar av matchen låg Sverige under med ett mål 25-26. Danskarna var i anfall men fick varning för passivitet.

Den nya passivitetsregeln säger att laget då har sex passningar på sig att komma till avslut.

Danskarna radade till synes upp sju stycken innan man kom till avslut och mål till slutresultatet 27-25.

SVT Sports Magnus Grahn expert är missnöjd med hur domarna agerade vid händelsen.

– Det är för dåligt av domarna. Det kan till och med ha varit åtta passningar. Domarna ska blåsa av och Sverige ska få anfalla. Då hade vi haft tio sekunder på oss att få ett kryss i den här matchen. Den nya regeln faller ju ur spel när domarna inte agerar. På tio elva sekunder hinner man göra mycket i handboll. Det känns lite bittert att vi inte fick chansen, säger Grahn.

”Lovar ändå gott”

Han är ändå imponerad av den svenska insatsen mot Danmark.

– Sverige står upp bra gör en bra insats totalt sett. Tyvärr så möter vi två riktiga världsspelare i Niklas Hansen och Niklas Landin som levererar i matchen. Det är tungan på vågen, två superstjärnor. Som lag tycker jag att Sverige gör en bättre insats. Albin Lagergren går från klarhet, han har gjort ett fantastiskt mästerskap och detta är hans bästa match. Både i försvar och i anfall.

Hur lovar dagens match inför fortsättningen av turneringen?

– Oroligt gott. Sverige visar en otrolig moral. De visar ingen respekt för sin motståndare. Vi ska ha klart för oss att det är ett ungt oerfaret lag som står på banan och erfarenhet betyder mycket i handboll. Sverige behöver inte be om ursäkt för den här insatsen. Mina tankar är att Sverige har något verkligt att bygga på som ska vara klart till Tokyo 2020

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.