Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Valter Chrintz missar VM efter en skräckskada i helgen. Foto: Bildbyrån

Valter Chrintz missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Valter Chrintz högra korsband är av. 22-åringen missar därmed VM på hemmaplan i januari.

– Det är klart det är väldigt trist att man inte har den möjligheten. Hemma-VM hade varit väldigt mäktigt att spela, säger han till SVT Sport.

Det var under söndagen som olyckan var framme.

I Bundesligamatchen för Chrintz Füchse Berlins mot Minden landade Valter Chrintz fel i samband med ett avslut, och skrek av smärta. Det främre korsbandet är av på höger knä, samtidigt som menisken också är skadad.

– Det är en obehaglig känsla. Det kändes som att knät vill hoppa ut, men att ledbandet trycker tillbaka. Man blev chockad och det var en obehaglig känsla, säger Valter Chrintz till SVT Sport.

Den svenske stjärnan missar därmed VM på hemmaplan, som drar igång den 12 januari.

– Det är klart det är väldigt trist att man inte har den möjligheten. Hemma-VM hade varit väldigt mäktigt att spela, säger han.

– Samtidigt vet jag inte om jag kommit med om jag varit frisk eftersom att Daniel Pettersson och Niklas Ekberg gjort det bra i sina klubblag.

Nu väntar rehab på åtta till tio månader.

KLIPP: Chrintz berättar om uppmärksammade firandet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.