Alingsås utklassade Ystad – en match från final

Uppdaterad
Publicerad

Alingsås är en match från SM-final efter stor uppvisning mot Ystad.

Stor matchhjälte i 34–22-krossen blev målvakten Mikael Aggefors.

Det började inte ens jämnt. Efter drygt åtta minuter hade Ystad inte spräckt nollan, i stället hade Alingsås målvakt Mikael Aggefors räddat två straffar från stjärnan Lukas Nilsson, som kort därefter haltade av planen. 

Men någon annan lyckades inte heller få in straffarna, Aggefors tog fyra raka.

– Vi kommer till bra lägen, och sen får vi straffarna och missar dem. Det är klart det är surt, säger Anton Hallbäck till Tv4 Sport.

Matchen var i stort sett avgjord efter 15 minuter då hade gästerna klivit ifrån till 8–3. Ett tafatt hemmalag fick varken till försvar eller anfall och Alingsås visade i sin tur upp både speed och vilja.

– Vi gör väl egentligen inte en superbra halvlek. Aggefors räddar oss, och det är då vi får till vårt anfallsspel. Sista tio trummar vi på ordentligt, säger Alingsås Jesper Konradsson.

”Overkliga siffror”

9–18 i halvtid. Men siffrorna fortsatte rinna iväg för Ystad  – och allt gick Alingsås väg.

Indianare, gurkburkar, japanare, samtidigt som Aggefors var rena rama väggen bakåt som totalt stod för 20 räddningar och sex av åtta straffar.

– Det är overkliga siffror när man kollar på tavlan, men Aggefors fick en bra start och då får de gummiarm, säger Alingsås tränare Mikael Franzén.

Alingsås har nu chans på hemmaplan att säkra en finalplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.