Ystad till semifinal efter straffdrama

Efter 80 minuters drama avgjordes den tredje kvartsfinalen mellan Malmö och Ystad på straffar. Ystad är nu vidare till semifinal.

Malmö såg ut att ha avgjort när Robert Månsson satte 21-23 med dryga minuten kvar. Men Ystad reducerade först och kvitterade genom Anton Hallbäck med två sekunder kvar av ordinarie till till 23-23.

Sedan följde två stycken 2x5 minuters förlängningar som var helt jämna de också. Straffar avgjorde och när Hampus Andersson satte sin straff betydde det 33-31, när sedan Anders Persson räddade namnen Linus straff var det klart.

–Fan va gött. Kände direkt att jag hade allt att vinna, sa Anders Persson till TV4 Sport efter några avgörande räddningar i straffavgörandet.

Malmö gjorde en fantastisk kämparinsats och trots skador och två röda kort under matchen orkade man stå upp i 80 minuter. Men nu är säsongen över för det Skånelaget medan grannen några mil söderut får tid på sig att komma ner i varv efter kvällens drama och ladda batterierna för semifinalspel.