Se bilderna från den ovanliga skadan på Ystads IF-målvakten Erik Hvenfelt i klippet. Foto: Handbollsligan Live

Ystads IF kvitterade handbollssemifinalserien mot Önnered efter udda skada på målvakten Erik Hvenfelt

Ystad slog Önnered i kvällens andra SM-semifinal i handboll med 29–25.

De gjorde det efter en ovanlig skada på målvakten Erik Hvenfelt.

Han kastade sig in i nätet och skrek sedan ut sin smärta.

– Jag vred till ryggen, säger han.

Den något ovanliga situationen inträffade tolv minuter in i den andra halvleken. Ystad hade en spelare utvisad, hade därför tagit ut målvakten Hvenfelt.

När Önnered vann tillbaka bollen rusade Hvenfelt tillbaka, och kastade sig in i mål för att rädda skottet.

Fick hjälp att resa sig

Det lyckades han inte med, och föll sedan till marken och skrek och vred sig i smärta.

Efter att ha fått hjälp att resa sig upp tog han sig ut till omklädningsrummet.

Matchserien står 1–1

Han återkom till bänken innan matchens slut, men spelade inget mer.

Efter matchen, som Ystad till slut vann med 29–25 och därmed kvitterade matchserien till 1–1, gav han dock lugnande besked.

– Jag vred ryggen lite men det var inga problem, säger han och försäkrar att han hade kunnat spela vidare om det hade krävts, säger han till Göteborgs-Posten.