Hansen säkrade bronset i rallycross

Uppdaterad
Publicerad

Timmy Hansen säkrade i dag bronset i rallycross-EM trots att han inte tog sig till final i tyska Estering. 21-åringen utnämndes också till årets rookie efter sin debutsäsong i mästerskapet.

-Året som en helhet har ju varit helt otroligt!

Hansen var rejält laddad inför sin semifinal, men redan på det första varvet försvann svenskens chans att nå pallen. Han hakade ihop med Anton Marklund, gick på en tryckare i vallen och åkte på en ordentlig rullning.

Finalen blev också den dramatisk med stopp och brinnande bilar. Norrmannen Alexander Hvaal vann i dag, men ryssen Timur Timerzyanov var den som jublade högst efter att ha säkrat EM-guldet för andra året i rad trots dagens miss.

-Vi har varit på pallen en massa gånger och jättesnabba varenda race och tar både tredjeplats i mästerskapet och rookie of the year titeln, så jag är jättenöjd just nu, även om det här racet idag inte slutade precis som jag ville, säger EM-bronsmedaljören Timmy Hansen till SVT Sport.

Hur värderar du den här mästerskapsmedaljen med tanke på att det är ditt första år i Rallycross EM?

-Det är jätteroligt att det har gått så bra. Jag satte mig i den här rallycrossbilen och den passade mig som handsken direkt och jag körde fortare än bägge mina teamkompisar och dom flesta andra också redan från början.

– Det är klart att man måste fortsätta utvecklas och farten har jag haft från början men i rallycross handlar det om mycket mer än att bara vara snabb.

-Jag hade ju länge segervittring och var bara någon enstaka poäng efter min teamkompis (Timur Timerzyanov) som sen vann mästerskapet. Det var ju det (mästerskapet) jag hoppades på en sväng där men jag måste fortsätta att vara snabb, men saker och ting studsar inte alltid ens egen väg och där gör rutinen en jättestor skillnad men att vi ändå kan knyta ihop det med en tredjeplats är jag ju supernöjd med.

Slutställning EM i Rallycross 2013

1: Timur Timerzyanov 185

2: Davy Jeanney 156

3: Timmy Hansen 145

4: Andreas Bakkerud 133

5: Liam Doran 121

6: Alexander Hvaal 116

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.