Hanson: Rätt val av McGinley

Uppdaterad
Publicerad

2012 när Europa vände på ett hopplöst underläge och vann Ryder Cup på Medinah fanns Peter Hanson med i det segrande laget. I år är han inte med men ser fram emot mötet ändå och tycker att Paul McGinleys tre wild cards var helt rätt. – Det var ganska självklart. Väldigt bra med Gallacher på hemmaplan.

Hanson tror att McGinleys största huvuvbry var att välja bort förre världsettan Luke Donald. Där tror han att det stod mellan honom och Lee Westwood.

– Westwood är en himla bra lagspelare. Han är enormt bra att ha med sig i bakgrunden. Han ger mer energi till laget än Donald, säger Hanson till SVT Sport.

Ryder Cup

– Där är Garcia och Westwood de viktigaste,  i den rollen. Det var nog det som fällde avgörandet, tror Hanson.

Stephen Gallachers fina spel på sistonde var det som gav skotten platsen. Även spelare som spanjoren Miguel Angel Jimenez och italienaren Francesco Molinari har nämnts som alternativ men Hanson tycker Gallacher är rätt man.

– Gallacher spelade så oerhört bra sist och han kom så nära och han är skotte, det hjälper ju faktiskt på plats. Jämför man sedan Molinari med Poulter, Westwood och Donald så är det faktiskt klasskillnad, tycker jag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet