”Hade ett bra spel”

Uppdaterad
Publicerad

För femte året i rad avgjordes Swedish Beach Tour i Halmstad. På både herr- och damsidan var det rutinerade veteraner som segrade.

Swedish Beach Tour har varit på turné längs västkusten under sommaren, och semifinaler och finaler spelades traditionsenligt på Stora Torg i Halmstad i dag.

I herrfinalen vann rutinerade Björn Berg tillsammans med Nejc Zemljak i två raka set över Björn Huitfeldt och Simon Ekbäck Nordström (21-17, 21-11).

40-åriga Berg smashade in matchbollen. Han vann tourfinalen för elfte gången i karriären.

Lundkvists tredje raka

Det var tredje året i rad som veteranen Karin Lundkvist, Katrinholms VLK, vann touren i Halmstad, denna gång med nya partnern 25-åriga Tora Hansson från Malmö BC. För motståndet som Anna Åsberg och Sofia Örgren från Göteborg BC.

Göteborgskorna var bra med i den senare delen av första set, där de lyckades hämta upp underläge 6-10, och från ställningen 11-11 blev det ett tätt och spännande tätt där lagen följdes åt och det var ovisst in i slutet.

Vid 18-18 kunde dock inte Åsberg/Örgren stå emot längre, och Lundkvist/Hansson kunde vinna med 21-18.

Första stora titeln ihop

I andra set begick göteborgskorna fler egna misstag och bjöd på en del dyrbara poäng, vilket gjorde att Lundkvist/Hansson kunde vinna med 21-14.

Under sommaren har duon vunnit fyra av deltävlingarna och dagens vinst var den första stora titeln för Tora Hansson, medan Karin Lundqvist har en mängd SM-guld.

-Matchen kändes stabil, vi hade ett bra spel och den här sommaren har varit en väldigt rolig och utvecklande period för mig och Tora. Det är kul att känna att spelet blir bättre och bättre, säger Karin Lundkvist.

Hon packar nu väskan för att åka till Brasilien och inleda proffsspel där redan på fredag. Tora Hansson återgår till att spela med gamla partnern Camilla Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.