Emma Johansson var glad efter pallplatsen i sista VC-tävlingen. Foto: Bildbyrån

Johansson får med sig tre hjälpryttare till VM

Uppdaterad
Publicerad

Svenska cykelstjärnan Emma Johansson får med sig tre hjälpryttare till landsvägs-VM i Richmond den 20-28 september. En av dem är Hanna Nilsson som körde till sig en plats efter utbrytningen i världscuptävlingen i Vårgårda.

Sverige har tilldelats sex platser i damelitklassen men skickar bara fyra cyklister: Emma Johansson, Sara Mustonen, Emilia Fahlin och Hanna Nilsson.

– De fyra uttagna damerna utgör tillsammans ett starkt VM-team som vi hoppas på ska prestera resultat. Vi ser gruppen som stark nog för att matcha fram Emma på bästa sätt i jakten på medalj, säger Jonas Ljungblad, sportchef för Svenska Cykelförbundet.

Ingen svensk i herrarnas linjelopp

Johansson kommer köra både individuellt tempo och linje under mästerskapet, som hon själv kallar sista chansen till VM-guld.

På herrsidan kommer Tobias Ludvigsson och Gustav Larsson delta i herrelitens tempolopp. Sverige har ingen plats i herrelitens linjelopp på grund av för dålig ranking.

VM-truppen 2015

Dam Senior:

Emma Johansson, Orica AIS/Härnösands CK (tempo och linje)

Emilia Fahlin, Team Wiggle Honda/Örebrocyklisterna (linje)

Sara Mustonen-Lichan, Team Liv Plantur/Team Crescent DARE Staffanstorp (linje)

Hanna Nilsson, Autoglas Wetteren/Åhus CK (linje)

Herr Senior:

Gustav Larsson, Team Cult/Skoghalls CK Hammarö (tempo)

Tobias Ludvigsson, Team Giant Alpecin/Jönköpings CK (tempo)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.