• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Här bryter hon ihop under SVT-intervjun

Uppdaterad
Publicerad

Nya hästen dog nästan direkt medan topphästen fick hjärtfel. I dag var Adelinde Cornelissen tillbaka från mardrömmen och tog brons i dressyr på EM. Då bröt hon ihop framför SVT:s intervjumikrofon.

– En härlig comeback efter allt som har hänt, säger holländskan.

Världsettan Adelinde Cornelissen fick en mardrömslik start på sommaren. Nyinförskaffade hästen Galahad dog i kolik, hästen som hon siktade med mot OS 2016. En olycka kommer sällan ensam. Några dagar senare i juni drabbades sjärnhästen Jerich Parzival av hjärtfel.

– Han fick göra en hjärtoperation och sedan började vi bygga upp honom igen. För två veckor sedan kände vi att han var redo, och det var han, säger en rörd Cornelissen som såg till att ekipaget tog brons efter en mycket stark insats.

– Jag är väldigt stolt över Parzival, men det var jag redan innan det här. Det här är helt otroligt, säger Cornelissen till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM i hoppning och dressyr

Mer i ämnet