Henrik Harlaut jublar. Foto: SVT

Harlaut historisk – hyllade död vän

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Harlaut är i kanonslag inför OS – och i heta X-Games imponerade han stort i slopestyle-kvalet. Efteråt hyllade han en vän, som avled i höstas.

Henrik Harlaut, ett av de stora svenska guldhoppen i OS, imponerade stort i slopestyle-kvalet i X-Games. Han föll i sitt första åk och låg sist inför andra. Men då slog han till med ett fantastiskt andraåk. Han fick 95 poäng – den högsta siffra som någonsin delats ut i kvalet.

– Jag villle bara komma vidare till final så jag är jätteglad. Sedan vet jag att jag har mer att ta fram i finalen. Jag kommer att göra mitt nya hopp Right Nosebutter dubbelvolt då, säger Harlaut till SVT.

Åket var speciellt på även andra sätt. I målfållan, i direktsändning, visade han ett fotografi. – Jag visade en bild på en god vän, Tom Wornick, som dog i höstas. Jag gjorde det här för honom. Han finns alltid med mig i mina tankar.

X-Games, som kallas actionsporternas OS, pågår 23-26 februari och visas i SVT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.