Henrik Harlaut lyckades inte följa upp guldsuccén från gårdagen Big Air. Han hamnade precis utanför pallen i finalen i Ski Slopestyle, fyra i tävlingen.

Harlaut utanför pallen i Slopestyle

Tidigt i morse tog Henrik Harlaut guld i Big Air i Vinter X-games. 16 timmar senare slutade han fyra i finalen i Slopestyle Ski. Nick Goepper från USA tog guld, och försvarade därmed titel.

Henrik Harlaut var favorit i Ski Slopestyle i X-games efter att ha vunnit kvalet på den högsta poängen någonsin i ett kval, 95 poäng. Kvalsegern innebar att Harlaut gick ut sist i finalfältet. Han öppnade bra med ett åk som gav 89,33 poäng, tvåa efter förstarundan. Men efter det sprack det. Harlaut var bra på railsen, men hade en misslyckad landning i både åk två och tre.

16 timmar tidigare hade Harlaut försvarat sin titel i Big Air i X-games, då han vann guld.

Titeln i Ski Slopestyle var Nick Goeppers andra raka. Då 2013 tog Henrik Harlaut silvret bakom amerikanen. McRae Williams, USA, som inte fick plats i USA:s OS-trupp, tog hem silvret. Andreas Håtveit från Norge vann brons.

Om 11 dagar inleder freestyle OS-programmet från Sotji.