IFK Göteborgs Lasse Vibe visar storform. Foto: NILS PETTER NILSSON / TT

Hattrick av glödhet Vibe

Uppdaterad
Publicerad

Lasse Vibe är allsvenskans hetaste spelare. Hemma mot Mjällby gjorde han alla tre målen när Göteborg vann enkelt med 3-1. Nu har han gjort fem mål på två matcher. –Jag har aldrig tidigare gjort så mycket mål, men man ska inte tro att man är alltför bra nu. Varken jag eller laget är det, säger han till C More efter matchen.

I första slog han in 1-0, och i andra gjorde han ett långsskott och en nick i mål på hörna. Mjällby hade 1-1 tidigt i andra, efter straffmål, men tappade sedan snabbt matchen.

– Det var skönt att sätta dit bollarna. Jag blev jävligt förbannad när 1-1 kom. Det var säkert straff, men det fanns andra situationer i första som också kunde vara det i så fall. Men efter 1-1 tänkte jag att nu måste jag ta tag i det här och det ledde till målet, säger Vibe till C More.

Allsvenskan 2014

– Han är bra. Men så här stor skillnad ska det vara mellan Blåvitt och Mjällby säger IFK:s tränare Mikael Stahre i C More.

Besvikelse i Mjällby

– Det är inte tillräckligt bra. Släpper man in så enkla mål så vinner man inga matcher, säger tillfällige huvudtränaren i Mjällby, Jonas Andersson.

Lasse Vibe toppar skytteligan, 12 mål.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet